2019译林牛津高考英语一轮导学案:?槲
                    2019译林牛津高考英语一轮导学案:M5U1.doc
                    2019译林牛津高考英语一轮导学案:M5U2.doc
                    2019译林牛津高考英语一轮导学案:M5U3.doc
                      2019译林牛津高考英语一轮导学案:M5U1
                      一、阅读理解。
                      April 23 marks the 400th anniversary of William Shakespeare’s death. Organizations in Britain have planned numerous events to honor him.
                      In Stratford-upon-Avon, his birthplace, the tourism organization has a great number of free events, including performances of Shakespeare’s plays, and a dazzling fireworks display. And the BBC is broadcasting a live show from Stratfore-upon-Avon, celebrating Shakespeare’s widespread influence on the world. In England’s capital, the London Shakespeare Centre and King’s College London are holding a series of public performances, exhibitions and activities. It isn’t just England that honors the anniversary of the death of this extraordinary writer. In Washington, D. C., the Folger Shakespeare Library, which houses the world’s largest collection of documents relating to William Shakespeare, is displaying a series of exhibitions.
                      Shakespeare is probably the most famous author who ever lived and is considered a genius by most. He wrote around 37 plays and 154 sonnets(十四行诗), and his work has been translated into over one hundred languages! He penned beautiful metaphors(暗喻), serious dramas and amusing tales.
                      Shakespeare also invented many new terms and phrases. If someone’s behavior suggested they were not being honest and should not be trusted, Shakespeare called their actions suspicious. If someone was being silly and perhaps looking like a fool, Shakespeare found their actions laughable. And Shakespeare called people who offered their opinions on the quality of something critics. Today, for instance, food critics and film critics give audiences their opinions of food and film. The familiar phrase "break the ice" comes from Shakespeare’s play The Taming of the Shrew. The "ice is broken" when a difficult conversation or meeting is calmed by some basic introduction, such as a simple game. More common words coined by Shakespeare include road, gossip, lonely, bump and hurry.
                      Four hundred years after his death, Shakespeare surely lives on, in everyday speech, as the most famous writer of all time!
                      1. The main idea of the text is _______.
                      A. the 400th anniversary of Shakespeare’s death
                      B. the influence Shakespeare has on English
                      C. the achievements of William Shakespeare
                      D. Shakespeare’s colorful and fruitful life
                      2. Shakespeare is honored in the following ways except_________.
                      A. a great number of free events in Stratford-upon-Avon
                      B. a series of activities in the London Shakespeare Centre
                      C. a series of exhibitions in the Folger Shakespeare Library
                      D. a live show of Shakespeare from Stratford-upon-Avon
                      3. According to the next, a simply game to make a difficult conversation easy is called _______.
                      A. an ice-breaker B. a suspicious man
                      C. a critic D. a laughable man
                      【文章大意】4月23日是威廉•莎士比亚逝世第四百周年纪念日。英国的各种组织计划活动来纪念他。
                      1.A【解析】主旨大意题。根据文章第一段的句子"April 23 marks the 400th anniversary of William Shakespeare’s death."可知,文章主要介绍4月23日是威廉•莎士比亚逝世第四百周年纪念日。故选A。
                      2019译林牛津高考英语一轮导学案:M5U2
                      一、阅读理解。
                      Chinese New Year is approaching and preparations are underway around the world. Here are some Chinatowns for those outside of China wishing to mark the day.
                      London
                      Although it may not be as large or as long-built as others, having only become a center for the Chinese community during the 1950s, London’s Chinatown is a perfectly formed little firework that knows how to see in the year with a bang. Decorated with red lanterns (灯笼), previous years have seen shows with acrobatics (杂技), martial arts (武术), dance and opera nearby.
                      San Francisco
                      San Francisco’s Chinatown is perhaps the most famous in the United States. The city was the main entry-point for Chinese who had crossed the Pacific to the USA during the early 19th century. Between the Grant Avenue and the Stockton Street, this historic area is a local treasure, attracting more visitors per year than the Golden Gate Bridge.
                      Bangkok
                      With an about 100-year-old history, the Thai capital’s Chinatown contains complex streets offering all kinds of tasty treats, clothes, toys and antiques. Sunday market days are such a good time to get the full atmosphere of the neighborhood. The area is also known for its gold dealers, whose shops line the road.
                      Mauritius
                      Found in Port Louis, this Mauritian Chinatown shows the island nation’s rich multicultural diversity. Established in the early years of the 20th century by settlers from China, its tiny shops and restaurants serve locals and visitors. During the Chinese Spring Festival, the most exciting sight is the Dragon Dances on Rue Royale when Chinese musicians and dancers perform the traditional Lion dances through the streets.
                      1. According to the text, which of the following has the longest history?
                      A. London’s Chinatown.
                      B. Bangkok’s Chinatown.
                      C. Mauritius’s Chinatown.
                      D. San Francisco’s Chinatown.
                      2. What’s special about Bangkok’s Chinatown?
                      A. It is crowded with Chinese restaurants.
                      B. It was the major entrance for the Chinese.
                      C. It is well-known for its gold business.
                      D. It is where you can enjoy fireworks.
                      3. If you want to enjoy the Dragon Dances, you can go to ______.
                      A. Rue Royale in Port Louis, Mauritius.
                      B. the Sunday market in Bangkok.
                      C. the Grant Avenue in San Francisco.
                      D. the Chinese community in London.
                      【语篇解读】文章介绍外国的唐人街为中国新年做的准备。
                      1. D【解析】推理判断题。根据文章第三段的句子“San Francisco’s Chinatown is perhaps the most famous in the United States. The city was the main entry-point for Chinese who had crossed the Pacific to the USA during the early 19th century.”和其它地方的时间作比较,可知,旧金山的唐人街历史最悠久。故选D。
                      3. A【解析】细节理解题。根据文章最后一段的句子“During the Chinese Spring Festival, the most exciting sight is the Dragon Dances on Rue Royale when Chinese musicians and dancers perform the traditional Lion dances through the streets.”可知,如果想欣赏舞龙,可以去Rue Royale in Port Louis, Mauritius.。故选A。
                      二、词汇练习。
                      1. A terrible ________ hit Beijing on July 21.
                      Many streets were _________.
                      洪水、泛滥
                      2. I _________ what he has said.
                      2019译林牛津高考英语一轮导学案:M5U3
                      一、阅读理解。
                      They say if you love your job, you’ll never work a day in your life. We say if you travel for wor’ll never have a boring commute(上下班往返) a day in your life. If the typical 9-to-5 isn’t working for you, here are some options that will pay you to travel. No matter your current skill set, you can probably do it somewhere else.
                      Represent abroad
                      The State Department is actively hiring Foreign Service Officers, and it’s probably easier than you think to become one. You’ll have to a lot of tests, but if you pass, you’ll spend the next years of your life working around the world. A Junior Foreign Service Officer starts at $71,000 a year.
                      Teaching English as a Second Language abroad is one of the best ways to deepen understanding of another culture. There’s no need to be a certified English teacher in order to go abroad. In this program in China, soon-to-be teachers go abroad to obtain their Teaching English as a Foreign Language(TEFL) certifications. A beginning teacher in China will earn $2,500 for working six months, plus room and board.
                      A cruise ship is a floating village. Therefore, any job that you could have in a village you could have onboard a ship-even auctioneering(做拍卖师). Carnival is hiring an art auctioneer to work aboard a luxury cruise ship. The only qualifications necessary are a college degree and public speaking skills. Going…going…sold.
                      Write the rails
                      Writers can reimagine themselves as rail-surfing Jacacs, crossing the country and writing from coast to coast on the Amtrak Writer’s Residency. The application process consists of two questions, as well as the opportunity to provide up to a 20-page writing sample. Amtrak will select 24 writers to participate in the program with the help from a panel of judges. Although the project won’t replace a full-time job, it’s really a fun opportunity. The application period for 2016 has closed, but applications will reopen in the fall.
                      1. Which job requires a college degree?
                      A. Representing abroad   
                      B. Teaching English in China
                      C. Selling art on the seas   
                      D. Writing the rails
                      2. The advertisement is intended for     .
                      A. those who are tired of their present jobs
                      B. those who want to have a job with traveling
                      C. those who just graduate from university
                      D. those who want to go on vacation abroad
                      3. What may Jacacs be?
                      A. Director of the Amtrak Writer’s Residency
                      B. A sportsman devoted to rail-surfing
                      C. An applicant of the program
                      D. A famous writer
                      【语篇解读】这则广告是为那些想要在旅行中工作的人,推荐了一些职位。
                      1. C【解析】细节理解题。由Carnival is hiring an art auctioneer to work aboard a luxury cruise ship. The only qualifications necessary are a college degree and public speaking skills. Going…going…sold.可知在海上卖 艺术品要求大学学历,选C。

                    欢迎关注育星网公众号“ht88yxw”获取更多信息与服务

                    相关资源:
                    Top 新极速彩票送88体验金_新极速彩票领18彩金-新极速彩票领38彩金 哪吒涉嫌抄袭起诉| 蔡徐坤素颜| 瑞幸咖啡亏损5亿| 安徽蚌埠突发大火| 广州女子坠楼身亡| 北理工80后副校长| 阿里启动香港上市| 淘宝| 俄向叙增派武器| 马云再谈悔创阿里|